maanantai 23. toukokuuta 2022

Valmis työ!


Tänään maanantaina oli harjoitustöiden palautuspäivä. Vielä meni viikonloppua työn hiomisessa, joten voinee sanoa että kaikki aika tuli tähän käytettyä. Täytyy sanoa, että varsin huojentava fiilis sitä kuitenkin tuli, kun työn palautti. Edeltävät viikot ovat olleet hyvin intensiivisiä ja työntäyteisiä harjoitustyötä kokoon työstäessä. Ja ainahan siinä niin käy, että aika tuntuu loppuvan kesken, ja lopulta on vaan todettava, että tässä tämä työ nyt on valmiina!

Tämän päiväinen esityspäivä oli varsin mukava. Tällaisten esityspäivien parasta antia on ehdottomasti kaikkien kurssilaisten töiden näkeminen ja esitysten kuuleminen. Päivän aikana nähdyt harjoitustyöt olivat jokainen hienosti ja huolellisesti tehtyjä. Harjoitustöistä välittyi töiden tekijöiden perehtyneisyys aiheisiin, ja oli todella inspiroivaa nähdä miten korkeatasoisia kaikki työt olivat. Ja kuitenkin vaikka työt olivat erilaisia, niin kaikkia töitä yhdisti kurssin ylätason teema eli vesirakentaminen. 

Tässä kaikki kurssityöt lueteltuna:

Suhangon kaivosvesien vaihtoehtoinen vesienkäsittelysuunnitelma

Hylkypuisto entiseen öljysatamaan

Porin - Kuukkarin Kuoppapuisto

Lumilogistiikka ja puhdistamisprosessit tiivistyvässä kaupunkirakenteessa

Muhjärven tulvametsä

Vöyrin vedet

Monivaikutteiset kosteikot maatalousalueilla ja kasvillisuuden hoidon keinot (essee)

Kunnostussuunnitelma Finnoonniityn puroympäristöön

Hanasaari

Monivaikutteisen kosteikon suunnittelu

Luonnonmukainen ohitusuoma Pyhäkoskelle

Sibeliuspuiston lorinaa

Veden tarinat


Seuraavaksi onkin sitten opponointien vuoro. Opponoinnit suoritetaan siten, että jokaista työtä opponoi kaksi opponoijaparia. Minun opponoijapariksi nimettiin Maria ja opponoitaviksi töiksi määritettiin Veden tarinat sekä Monivaikutteisen kosteikon suunnittelu. Pääsemme siis tutkimaan tarkemmin hyvin mielenkiintoisilta vaikuttavia töitä ja laatimaan niille opponointeja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kurssin lopetus Maisemarakentamisen syventävä kurssi oli kokonaisuutena hyvin opettavainen ja lisäsi paljon asiantuntemustani vesirakentamis...