lauantai 23. huhtikuuta 2022

Deadlineen kuukausi aikaa


Tasan kuukauden kuluttua on harjoitustyön palautuksen deadline. Toisaalta tässä tuntuu vielä aikaa riittävän, mutta toisaalta tuntuu että aikaa on aivan liian niukasti!

Viime päivät olen työstänyt suunnitelmaa oikein urakalla. Kuten aiemmassa postauksessa kerroinkin, olen yleissuunnitelman saanut jo varsin hyvälle mallille työstettyä. Tämän jälkeen siirryin piirtämään altaan tasaus-, kuivatus- ja mittapiirustusta. Tässä on samalla tullut pähkäiltyä eri piirroksille parhaiten soveltuvia mittakaavoja. Yleissuunnitelman piirsin A3 paperikoolle mahtumaan, eli mittakaavaan 1:500. Tasauspiirroksen puolestaan on tarpeellista olla tarkempi, kun otetaan huomioon sen tarpeellisuus teknisenä asiakirjana. Näin ollen lähdin työstämään sitä 1:200 mittakaavassa. Paperikoko kasvoi huomattavasti. Tämä tarkoittaa että työn taittovaiheessa tulee ylimääräisiä vaiheita, kun erikokoisia papereita kokoaa yhteen. Tasauspiirroksen jälkeen lähden työstämään leikkauskuvia ja tarkentavia periaatekuvia. Yksin kun harjoitustyötä väsää, niin kyllä tässä hommaa riittää, huh!

Tavoiteaikatauluna olisi saada kaikki suunnitelmapiirrokset valmiiksi toukokuun ohjaukseen (8.5). Katsotaan kuin käy! Jos ohjauksessa tulee jotain isompaa muutostarvetta esiin, niin ehdin tarvttaessa sellaisia vielä tehdä. Ohjauksen jälkeen aion keskittyä havainnekuvien tekemiseen ja raportin taiton kokoamiseen, niihinkin on jätettävä hyvin aikaa. Eritoten havainnekuvien tekeminen on todella hidasta ja työlästä (vaikka myös mukavaakin).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kurssin lopetus Maisemarakentamisen syventävä kurssi oli kokonaisuutena hyvin opettavainen ja lisäsi paljon asiantuntemustani vesirakentamis...